En İyi Hazır Web Site Kurma Programı Sunan Firmalar yazısı hazır site, daha doğru ifade etmek gerekirse online web site oluşturucu programları üzerinden ve yine bu programlar sayesinde sunulan hazır site şablonlarını kullanarak ve bu şablonlar üzerinde dilediğiniz gibi kişiselleştirme yaparak kendi sitenizi oluşturmanıza yardımcı olan firmaları listeleyen,
Listelemelerin detayında da bu firmaların size sağlayacağı ve size oluşturacağı dezavantajları olduğundan, nasıl özelliklere sahip olduklarından, neler sunduklarından ve neleri sunamadıklarından,Fiyatlarından, yapılan site örneklerinden, sundukları destek hizmetlerinden vs. gibi aklınıza gelen tüm sorulara cevap olabilecek düzeyde kapsamlı bir araştırma sonucu toplanmış bilgiler sunan bir yazıdır.
Önemli Not: Yazımda bahsedeceğim online web site oluşturucu firmalardan birini seçmeden önce bu programların sizin için uygun olup olmadığını (bu bölüm listelediğim firmalardan önce, kim kullanmalı başlığında mevcut) belirleyin!
Eğer uygunsa da hangi programın ne gibi artısı, hangi programın ne gibi eksisi var, hangisini kullanmak sizi tam da istediğiniz gibi bir web sitesine kavuşturacak, bu kararı vermek, daha doğrusu sağlıklı bir seçim yapmak adına yazımın tamamını okuyun ve seçiminizi daha sonra yapın.
Online web site yapma programları sunan hazır site firmaları kullanım kolaylıkları ile öne çıksalar da hepsinin birbirinden farklı olan sınırlı özellikleri herkese uygun olmayabilir. Web sitesi olmasını isteyen isteyen kişi bu servislerin işini görüp görmeyeceğini iyi analiz etmeli. İyi ve sağlam bir analiz için ihtiyaçlarını listelemeli ve bu firmaları karşılaştırırken isteklerini karşılayıp karşılamadığına bakmalı.
***Yapmış olduğum araştırmalar ve kullanım deneyimlerim sonrası bu online programlar için size aktarabileceğim tecrübenin özeti şudur;
Oldukça basit bir site istiyorum, sitemde iletişim, hakkımızda, misyonumuz, vizyonumuz,gibi sayfaların olduğu, ürünlerimizi veya hizmetlerimizi kolaylıkla listeleyebileceğim,
İletişim sayfasında yer alan iletişim formu aracılığı ile insanların bizimle çok kolay bir şekilde iletişime geçebileceği, şirketimizin veya işletmemizin çalışma saatlerinin, yerinin (konumunun) Google Haritarda işaretli olarak sitemizde yer aldığı,
Yapmış olduğumuz işlerden veya verdiğimiz hizmetlerden bahsedip, bilgi verebileceğim sayfaların olduğu basit bir site kurmak istiyorum ve böyle bir site kurmak için de çok azda olsa herhangi bir teknik bilgiye dahi sahip değilim,
Bunu en basit hali ile beni hiç yormadan yapmak istiyorum diyorsanız, bu online hazır site programları sizin için uygun olabilir.
Şimdi sıra geldi sizin için en uygun olabilecek En İyi Hazır Web Site Kurma Programı Sunan Firmalar a bakmaya.
Aşağıda, dünya üzerinde en popüler online hazır site programlarını sunan 5 firmayı artıları ve eksileri ile sıraladım. İhtiyaçlarınıza uygun olan online site kurma programını seçmenizde size rehberlik edeceğini düşünüyorum.
Wix Hazır Site Oluşturma Firması
Wix, Türkçe olan sitesine ulaşabileceğiniz, hemen hemen her alanda, internet sitesi üzerinden hazır olan tasarımları sürükle bırak yöntemi ile kodsuz web sitesi yapma imkanı sunan gelişmiş bir servistir.
En iyi hazır web site kurma programı sunan firmalar arasında dünyanın açık ara en çok bilinen ve en çok kullanılan ve bundan dolayıda en çok müşterisi olan,
19 dilde ve onlarca farklı ülkede hizmet veren (Türkçe ve Türkiye’de dahil) İsrail merkezli olan ve aynı zamanda nasdaq borsasında işlem gören ve tek bir hissesinin 290-300 dolar fiyat aralığında olduğu, piyasa değeri ise 6 milyar dolar civarında seyreden (bkz: kaynak) ve işinin özünde de asıl olarak hazır web sitesi satışı yapan bir şirket.
ARTILARI
+ Dünya üzerinde var olan kullanımı kolay web site kurma araçlarından bir tanesi. Açıkçası listedeki en kolaylarından biri olduğunu söyleyebilirim. Kullanım kolaylığında en zirve nokta burası. Wix’de bu programları sunan firmaların başını çekenlerden bir tanesi.
+ Dünya üzerinde 110 milyon adet website wix ile inşa edilmiş durumda. Bu da ne kadar fazla tercih edildiği konusunda size fikir verebilir.
+ Wix’in sunduğu sürükle bırak özelliği sayesinde kafanızda canlandırdığınız site tasarımı ne ise birebir aynısını oluşturabilirsiniz. Ki wix’in sürükle bırak özelliği tam bağımsız bir sistemdir. Yani sitenizde sürükle bırak yöntemi ile yerleştirmek istediklerinizi, sürükleyip bıraktığınız yerde pixel bile oynama olmadan o yerleştirmeyi yapabiliyorsunuz.
+ 600’den fazla hazır site şablonuna sahip. Bu da sizin kurmak istediğiniz site için hali hazırda kullanımınızı bekleyen, sadece sizin tercihinize kalmış 600’den fazla hazır web sitesi tasarımı demek. Siteniz hangi kategoride olursa olsun, wix’te kendi işiniz ile alakalı mutlaka bir tasarım bulacaksınızdır.
+ Wix ile oluşturacağınız sitenize videolar, resimler, site arkaplan rengi veya resmi, galeri, listeler, menüler, butonlar, sosyal medya iconları, yani aklınıza gelen ve bir sitede olan neredeyse her şeyi ekleyebiliyorsunuz.
+ Sistemleri 1000’in üzerinde stok fotoğraf barındırıyor. Herhangi bir telif hakkı problemi yaşamadan bu 1000’den fazla stok fotoğrafı kullanabilirsiniz.
EKSİLERİ
– Wix kendini her yerde (kendi reklamları dahil) “bedava site kurma” ibaresi altında ücretsiz web site oluşturucu olarak tanıtsa da asında sunduğu ücretsiz şey yalnızca test sürüşünden ibaret.
Nasıl yani?
Şöyle ki; Siz Wix üstünden ücretsiz olarak yalnızca wix’in online web site tasarım programının nasıl kullanıldığını, birebir ne özelliği varsa, tüm özellikleri ile birlikte tecrübe ediyor ve kullanıyorsunuz. Kendi sitenizi wix hazır site oluşturucusu ile dilediğiniz gibi tasarlayıp, oluşturabiliyorsunuz.
Ancak;
Kurmuş olduğunuz sitenizin internette herkes tarafından ulaşılabilir olmasını istediğinizde, yani site tasarımınızı .com, .net gibi sizin seçtiğiniz bir alan adı (domain) ile hayata geçirmek, istediğinizde, bir domain (alan adı) satın almanız gerekiyor
Ki bunun için de, yani sırf alan adı alabilmek için wix’in premium paketlerinden bir tanesini satın almanız gerekiyor. Premium paket fiyatlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
– Tabii ki sitenizi ücretsiz bir URL adresi üzerinden de yayıma alma şansınız var. Ancak bu sefer de site adresiniz, aynen şu örnekteki gibi oluyor;
kullaniciadiniz.wixsite.com/enaz4karakter
– Wix’in online web site açma programı ile rastgele bir hazır site tasarımı üzerinde sitenizi oluşturup, içerik girdikten bir vakit sonra tasarım (şablon) değiştirmek isterseniz tüm veriniz kayboluyor.
Tüm içeriklerikleriniz, tüm ayarlarınız, tüm girdileriniz, ilave ettikleriniz, başka bir deyişle tasarımı oluştururken harcadığınız tüm emek kayboluyor. Yeni bir tasarıma geçmek istiyorsanız her şeye 0’dan başlamanız gerekiyor.
Site123 Hazır Site Oluşturma Firması
Site123, Türkiye’deki sitesine ulaşabileceğniz ve bu yazıda bulunan tüm online web site oluşturucu firmaların arasında açık ara kullanımı en basit olanlardan bir tanesi. (İlk ikide yer alır, belki de başı çeker.)
Eğer gerçekten;
Ya ben bu site kurma işlerinden hiçbir şey anlamıyorum. En basit şekilde, kartvizitime bastıracağım, içerisinde iletişim formunun bulunduğu, potansiyel müşterilerimin sitemde bulunan iletişim formu üzerinden bana mesaj gönderebileceği, hakkımda sayfamın olduğu, (varsa) firmamın lokasyonunun google haritalarda işaretli bir şekilde gösterebileceğim
Belki bir kaç ürün satışı da veya hizmet / ürün tanıtımı da yapabileceğim (resimli – galerili veya videolu) oldukça basit, giriş seviyesinde ve kurduğum zaman seneler geçse de
Burası çok önemli!!!
Sabit bir içeriğine sahip, daha doğrusu sabit foknsiyonlara sahip (tabi ki içerik güncellenebilir veya değiştirilebilir ancak siteye bir forum eklemek, soru cevap bölümü eklemek, üyelik eklemek vs. gibi işlevsel gelişimleri, evrilmeleri düşünmediğiniz) bir web sitesi açma düşünceniz varsa.
Tasarım konusunda da çok detaycı değilimdir. Göze hitap eden, işlevli, güzel bir hazır site şablonu benim için yeterlidir, var olanı direkt kullanırım diyorsanız, Site123 aradığınız en basit online web site oluşturma programı diyebilirim.
ARTILARI
+ Listede yer alan öteki tüm online web tasarım programları arasında açık ara kullanımı en basit web sitesi açma programı diyebilirim. Sanki bir form doldururur gibi zorunlu alanları dolduruyorsunuz ve siteniz kuruluyor.
Araştırırken öğrendim ki Site123 adı da tam olarak bu kolaylığa vurgu yapılmak amacı ile koyulmuş bir isimmiş. 3 adımda hazır web sitesi kurulumu anlamı taşıyormuş.
+ Siteniz için Google Analytics entegrasyonu yaparak sitenizin kullanıcı verisini Google Analytics üzerinden takip edebiliyorsunuz ki web site sahiplerinin neredeyse hepsi ziyaretçi istatistik bilgi akışını Google Analytics üzerinden takip eder.
+ Hazır web site paketleri arasından hangi paketini alırsanız alın domain adresini o paket ile ilk yıl için ücretsiz olarak bağlayabiliyorsunuz.
+ Eğer Site123’ün domain satış fiyatları size pahalı gelirse, domain adresinizi site123 dışında domain satışı yapan herhangi bir yerden alabilirsiniz.
Tabi bunun için; Site123’den hazır site paketleri arasından herhangi birini aldıktan sonra domain adresinizi nereden satın aldıysanız, o firmanın müşteri paneline girip, domain yönetim kısmından domain name serverlarını Site123 firmasının name serverları ile değiştirmeniz gerekli.
Not: Bu işlem birazda olsa teknik bilgi gerektirir ve başlangıç seviyesindeki insanlar için bu işlem oldukça komplike bir hal alabilir. Eğer name server nasıl değiştirirlir bilmiyorsanız, tavsiyem 3 – 4 dolarlık indirim için bu tür teknik detaylara girerek hiç zaman kaybetmeyin derim.
+ Seçtiğiniz hazır site şablonunda değişiklik yaparken de yaptığınız değişiklikler için herhangi bir veri kaybı olmaması için otomatik kayıt yapılır. Ve siz istediğiniz değişiklik zamanına bu kayıtlar sayesinde dönüş yapabilirsiniz.
EKSİLERİ
– Site123 “Ücretsiz Site Kur” sloganı ile kendini tanıtsa da aslında ücretsiz değil.
Ücretsiz sunduğu şey online web site yapma programı. Başka bir deyişle siz ücretsiz bir şekilde bir siteye sahip olmuyorsunuz. Yalnızca ücretsiz olarak Site123’ün web site tasarım programını kullanabiliyorsunuz. (Ki o da tamamen ücretsiz değil)
Bu web site oluşturucu ile oluşturduğunuz web sitesini sonsuza kadar kendi .com uzantılı domain(alan adı) adresiniz üzerinden yayımlamak için ise hazır web site paketleri arasından herhangi bir tanesini almanız gerekli. Yani premium paketlerden birini satın almanız gerekli.
Ücretsiz bir biçimde de dünyanın her noktasından ulaşılan, 7/24 yayın yapan bir siteniz pekala olabiliyor ancak bu sitenin adresi ise örnekteki gibi bir şey oluyor;
https://ornek.site123.me/
– Site123’ün sunduğu online web site kurma programı listede yer alan başka bir çok online web site oluşturucu araçları gibi sürükle bırak yöntemi ile çalışmıyor.
Başka bir deyişle sürükle bırak web sitesi oluştur mantığı Site123’te yok. Onun yerine parça parça hazır set edilmiş tasarımlar üzerinde oynamalar yapabiliyorsunuz.
– Ayrıca kullanmış olduğunuz hazır site şablonunu bir müddet sonra değiştirmek isterseniz de, yeni bir hazır site şablonuna geçtiğinizde daha önceki şablon üzerinde yaptığınız tüm değişiklikler, tüm bilgiler, tüm emekleriniz, yani her şeyiniz tamamen siliniyor. Yok oluyor.
Hazır site şablonunu değiştirmek mi istiyorsunuz?
Başka bir şablona geçmek mi istiyorsunuz? 0’dan her şeye başlamanız gerekiyor.
Tüm emekleriniz çöpe gidiyor.
Ayrıca Ücretsiz Blog Açmak İstiyorsanız Buraya Tıklayarak Bilgi Alabilirsiniz.
Weebly Hazır Web Site Firması
Weebly, bu yazıda bulunan diğer en iyi gazır web site kurma programı sunan firmalar gibi basit ve sade bir site kurmayı isteyen ve bunu da olabilecek en basit yoldan yapmak isteyenlerin seçebileceği alternatif bir online hazır web site oluşturucu.
Dünyada 40 milyonun üzerinde web sitesi Weebly hazır web site oluşturucu ile hazırlanmış ve yayımlanmış durumda. Bu sayının da dünya üzerinde var olan internet sitesi sayısının yaklaşık olarak %2’sine karşılık geldiği düşünülüyor. Bu verilerde Weebly online web sitesi oluşturma programının oldukça popüler olduğunu gösteriyor.
ARTILARI
+ Weebly kullanıcılarının seçtiği hazır web sitesi şablonları üzerinde tamamen sürükle bırak web tasarım tarzıyla istedikleri gibi kişiselleştirme imkanı sunan,
Tüm sitenizi tamamıyla tut sürükle usulü ile oluşturabileceğiniz oldukça kullanışlı ve etkili işlevselliğe sahip bir online web sitesi yapma programı. Fakat kullanımı öteki sürükle bırak web site yapma mantığı ile çalışan rakiplerine göre bariz bir şekilde daha zor bir program.
+ 350’den fazla eklentileri (app – yama yazılımları) var. Buradan app marketlerine detaylı göz atabilirsiniz. Bu uygulamalar sitenize ek işlevler kazandıran küçük yazılım paketleri olarak düşünün.
+ Sitenize ekleyebileceğiniz üyelik işlevi de var. Sitenizde istediğiniz içerikleri sadece üye olanlara göster opsiyonunu aktif edebiliyorsunuz.
Aynı zamanda içerik kısıtlamalarını üyeleriniz arasında da derecelendirebiliyorsunuz. Örnek verecek olursak; şu içeriklere altın ve bronz üyeler ulaşabilsin derken, şu içeriklerimi ise sadece altın üyeler ulaşsın gibi bir derecelendirme yapabiliyorsunuz.,
+ SEO adına Weebly temel seviyede arayüz araçları sağlıyor. İçeriklerinize SEO başlığı, meta açıkması ekleme, URL yapısını istediğiniz gibi düzenleme, resim alt etiketlerini girme gibi olanaklar sunuyor.
SEO’ya yardımcı olacak daha ayrıntılı arayüz araçlarını ise yine Weebly App marketinde bulma imkanızı var. Ücretli elenti olarak Pasitionly eklentisi ücretsiz olarak MarketGOO eklentisi var mesela.
SEO Nedir? SEO Nasıl Yapılır? gibi soruların cevabı için tıklayınız.
EKSİLERİ
– En büyük eksisi, yine öteki hazır site şablonu sunan online web site oluşturucu firmalar gibi “Ücretsiz site kur” sloganı ile kendilerini pazarlıyorlar ancak gerçekte ücretsiz değil.
Ücretsiz olarak yaptığı tek şey, online hazır site oluşturucu programı. Bu programı ücretsiz bir şekilde kullanabiliyor, sitenizi bu program aracılığıyla kurabiliyor ve yayıma da alabiliyorsunuz
Ancak;
Yayıma aldığınız sitenizin ismi bir alt alan adı oluyor. Yani domain adresi (Alan adı / URL yapısı) aynen şu örnekteki gibi oluyor;
siteisminiz.weebly.com
Eğer herhangi bir şekilde .com uzantılı (siteisminiz.com şeklinde) kendi domain adresinizi kullanmak isterseniz hem bir domain satın almanız hem de bu domain adresini Weebly’e bağlamak için Weebly’nin en düşük hazır site paketi olan Connect paketini satın almanız gerekiyor.
– Artıları kısmında app marketinde gereksinim duyabileceğiniz bir çok fonksiyona çok büyük olasılıkla cevap niteliği taşıyan, işinizi görecek bir çok eklenti olduğundan bahsetmiştim. Bu eklentileri kullanmak istediğinizde bazıları için ücret ödemeniz gerekiyor.
– Ücretsiz ve Connect hazır site paketlerinde sitenizin altında sizin müdahale edemediğiniz, kaldıramadığınız bir Weebly reklamı bulunuyor. Bu reklamın kalkmasını istediğinizde en düşük pro hazır site paketini satın alıp kullanmanız gerekiyor.
SquareSpace Hazır Site Firması
Squarespace, listede yer verdiğim öteki hazır site oluşturucu firmalara göre Türkçe dilinde hizmet vermeyen bir firma. Ancak ben gene de iyi bir alternatif olduğu için bu firmaya da yer vermek istedim.
Tabi ki hazır site oluşturucu olarak Squarespace’i denemek, seçmek isterseniz öncelikle en az orta seviye bir ingilizce bilmeniz şart!
Orta seviye bir ingilizceniz olduğunu varsayarak, ben size bu online internet sayfası açma aracını artıları ve eksileri ile tanıtmaya başlayayım;
Şayet bir sanatçı, fotoğrafçı, müzisyen vs. gibi işler ile uğraşıyorsanız, bir portföy sitesi, çağdaş görünümlü veya görüntü odaklı bir web sitesi kurmak istiyorsanız veya düğün gibi bir kerelik bir etkinlik için bir site oluşturuyorsanız sizin için en iyi seçenek Sqaurespace olacaktır.
ARTILARI
+ Hazır web site tasarımlarının büyük kısmı fotoğraf odaklı. Başka bir deyişle şablonlarında en çok yer kaplayan, şablonun büyük bir kısmını oluşturan genellikle fotoğraflar oluyor. Bu da hazır şablonlarda var olan fotoğrafları kendi istediğiniz fotoğraflarla değiştirerek sitenizi oldukça orijinal bir hale getirebilmenize olanak sağlıyor.
+ Hazır site yapıcısının tasarım mantığı içerik bloklarının (fotoğraf galerileri, formlar, butonlar, video arka planları vb.) tut sürükle yöntemiyle eklemek istediğiniz sayfaya atılması ile ve sonrasında da sayfa içerisine attığınız içerik bloğunun üzerine gelip, düzenle butonuna tıklanması ile işliyor.
+ İşe yarar iyi özelliklerinden bir tanesi de ana sayfanıza bir foto galeri bloğu eklediğinizde, o galeri içerisinde yer alan fotoğraflar bir çok fotoğraf ile birlikte tek bir galeride gösterileceği için doğal olarak orijinal hallerinden çok daha küçük görünecektir.
+ Piyasada, hazır site oluşturucu firmalar içinde en iyi restoran menüsü oluşturma özelliğine sahip.
Oldukça kolay bir şekilde sadece menü içeriğini siz metin olarak giriyorsunuz (ürün, açıklaması ve fiyatı vs.) ardından da girdiğiniz veri seçtiğiniz menü tasarımına otomatik olarak işleniyor.
Böylece çok kolay bir şekilde, profesyonel ve tasarımsal olarak oldukça güzel bir görünüme sahip restoran menüsü oluşturup, bu menüyü sitenizin istediğiniz sayfasına bir blok halinde ekleyip, yayımlayabiliyorsunuz.
EKSİLERİ
– Deneme sürümü vs. için ücretsiz herhangi bir hazır site planı yok. Kullanmak istiyorsanız kesinlikle bir hazır site paketini satın almanız gerekiyor. Bunun yanında ufak bir deneme sürümüde veriyorlar. Yani görmeden para ödemiyorsunuz. Bu deneme sürümü 14 gün sürüyor.
– Online web site yapma programının açıkça söylemek gerekirse kullanımı diğer firmalarınki kadar kolay değil. Wix’ten daha zor olduğu bile söylenebilir. Sistemi çözmek biraz zaman alabiliyor. Hatta sanırım, “biraz” hafif bir tabir kalır. Tüm bunlara rağmen web site oluşturucu arayüzlerinin nasıl çalışıtğını öğrenmek için harcayacağınız zamana değeceği kesin.
– Sunduğu şablonların, yani hazır site şablonlarının da hız açısından son seviyede optimize edilmiş bir şekilde kodlandığını, diğer hazır site oluşturucu firmalara kıyasla söylemek zor. Yaptığım hız testleri sonucunda edindiğim tecrübe ile söyleyebilirim ki; hız açısından rakiplerine göre biraz geride kalmış.
– Otomatik olarak site haritanız squarespace tarafından oluşturuluyor. Siz müdahale edemiyorsunuz.
Shopify Hazır E-Ticaret Sitesi Firması
Shopify, online web sitesi kurmaktan ziyade daha spesifik bir alan olan hazır e-ticaret sitesi oluşturucu olarak boy gösteriyor. Hatta açık ara en popüler, dünya üzerinde en çok seçilen hazır e-ticaret sitesi platformu.
Dünya üzerinde 1 milyondan fazla kullanıcı online bir platform üzerinden e-ticaret sitesi yapma aracı olarak Spohify’ı seçmiş durumda. Popülerlik ivmesi de her gün artarak devam etmekte.
Shopify online e-ticaret site oluşturcusunun arkasındaki ana fikirlerden biri, kodlama dili veya herhangi bir teknik bilgisi olmayan kişileri olabildiğince basit ve hızlı bir şekilde hazır bir e-ticaret sitesi sahibi yapmak.
Ancak en baştan belirtmeliyim ki;
Shopify Türkçe dilinde hizmet vermiyor. Tabi bu sitenizi Türkçe yapamayacağınız anlamına gelmiyor ancak en azından orta seviye bir ingilizceye sahip olmadan da shopify ile hazır bir e-ticaret sitesine sahip olmanız, shopify’ı kullanabilmeniz zor.
ARTILARI
+ HTML ve CSS hakkında bilgi sahibi olanlar Shopify’ın hazır e-ticaret şablonları üzerinde her ikisinin de düzenlemesine izin verdiğini söylersem oldukça memnun olacaklardır.
. Böylece hazır e-ticaret şablonunuz üzerinde tasarımı açısından size esneklik ve dilediğiniz ölçüde hakimiyet sağlayacaktır.
+ Shopify’ın hazır e-ticaret sitesi paketlerinden herhangi birini satın aldığınız zaman bir de barındırma, başka bir deyişle hosting için ek bir ücret ödemenize gerek kalmıyor.
Barındırma hizmeti aldığınız hazır e-ticaret paketine dahil oluyor. Yani sistem, içerisinde her şey dahil hazır bir kit olarak satılıyor.
+ Shopify hazır e-ticaret sitesi paketleri arasındaki asıl farklar ise şunlar;
Reporting (Raporlama): Eğer e-ticaret siteniz için; profesyonel bir raporlama istiyorsanız, ürün satış raporlamaları, istatistikler vs (müşterilerinizin sitenizde geçirdiği zamana dair tüm veriler) bunun için giriş paketi olan basic shopify hazır e-ticaret site paketi veya üzerinde bir paket kullanmanız gerekmekte.
Gift Cards (İndirim Kuponları Özelliği): Bu özellik ile istediğiniz oranlarda indirim kuponları oluşturabiliyor ve satın alma kısmında ise bu indirim kuponunu girebilecek bir kısım faal ediyorsunuz.
Böylece oluşturduğunuz bir indirim kuponunu herhangi bir potansiyel ziyaretçi satın alma adımlarında indirim kuponu kısmına girdiğinde, sepetteki toplam miktar sizin o indirim kuponu için belirlemiş olduğunuz oranda düşüyor.
Böylesine kullanışlı bir işlevi de kullanabilmek için yine “basic shopify” üzerinde bir hazır e-ticaret site paketi kullanmanız gerekli. Basic pakette bu özellik bulunmuyor yani.
Realtime Carrier Shipping (Eş zamanlı takribi kargo ücretini hesaplama): Bu özellik sitenize postansiyel müşterilerinizin sepete ekledikleri ürünler için tahmini ne kadarlık bir kargo ücreti çıkacağını otomatik olarak (sizin önceden set ettiğiniz ve ayarlamasını yaptığınız en,boy,hacim,ağırlık verilerine göre) hesaplama işlevini kazandırır.
Bu özelliği sitenize kazandırmak isterseniz, aralarında en yüksek fiyatlı hazır e-ticaret site paketi olan (Shopify Plus’ı saymıyorum) advanced shopify paketini satın alıp kullanmanız gerekli.
Staff Accounts (Çalışan Hesapları): Eğer hazır e-ticaret sitenizi bir ekip olarak işletiyorsanız, o zaman da bu özellik ile siteniz üzerinde yetki olarak ekibinizin farklı üyelerine farklı izinler verebiliyorsunuz (hassas verilere erişimi kısıtlamak için oldukça yararlı bir özellik );
“Basic Shopify” planında 2 çalışan hesabına izin verilir; “Shopify” planında 5 ve “Advanced Shopify” planında ise 15.
Point of Sale (Pos): Eğer shofiy’ın sunduğu tüm ödeme alma işlevlerini kullanmak istiyorsanız, basic shofiy hazır e-ticaret site paketinin üzerinde bir paket kullanmanız gerekiyor.
Yukarıda sıraladığım özelliklerin dışında kalan özelliklerin tamamı Shopify’ın sunduğu hazır e-ticaret sitesi paketlerinde ortak.
EKSİLERİ
– Fiyatları gerçekten maliyetli. Başka bir deyişle tamam, e-ticaret işi bir çok özellik ve işlev isteyen yapıda siteler gerektiriyor. Bu tür sitelerin de hazır e-ticaret sitesi olarak sunulması kolay bir şey değil,
Pekala karşılığı değerli bir şey olmalı ancak istenilen fiyatlar, daha doğrusu çok basit özellikler için bile ek olarak, eklentiler veya paket sınırlandırmaları üzerinden istenilen fiyatlar bazı noktalarda gerçekten can sıkıcı olabiliyor.
Fiyat politikalarına bir çok noktada getirebileceğim çok katı eleştirilerim var ancak detaya girmeden, genel hatları ile gerçekten mantık dışı fiyat politikaları yönetiliyor demekle yetinerek geçeceğim.
– Shopify ile oluşturduğunuz hazır e-ticaret siteniz üzerinden ürün satışlarınızda TL ile birlikte farklı para birimleri üzerinden de satışlar yapmayı istediğiniz zaman (fiyatlara usd, eur gibi farklı para birimleri de ilave etmek)
Ve o para biriminin siteye gelen misafir kullanıcının ip adresinden nereden sitenizi ziyaret ettiğinin algılanıp, ona göre otomatik olarak gösterilmesi için en az Shopify Plus paketini kullanmanız gerekiyor…
Ki bu paketin aylık fiyatı 2000 dolar. Böyle fonksiyonel ve basit olan özellikler için bile istenilen fiyatlar gerçekten şaşırtıcı.
Oysa ki böyle bir işlevi wordpress.org alt yapısı ile inşa edilmiş bir e-ticaret sitesi ile ücretsiz, tek bir eklenti ile gerçekleştirmeniz mümkün.
Son Söz: Sizin bu hazır site oluşturucuları ile ilgili görüşleriniz nelerdir? Bu hazır web site tasarımı satan firmaların hangilerini test etme, tecrübe etme şansınız oldu?
Sizce fiyat performans ve sunduğu özellikler açısından hangisi daha kullanışlı. Hangisi tercih edilmeli?
Eğer bu görüşlerinizi de yorum kısmında belirtirseniz yazının katma değeri yüksek olur ve ne kadar yüksek olursa da insanlara sağladığı fayda o kadar doyurucu olur diye düşünüyorum. Lütfen tecrübelerinizi paylaşmaktan kaçınmayın.