İlginizi Çekebilir

Nefes Kesen Dünyanın En Tehlikeli 14 Yolu

En tehlikeli yollar, tehlikeli yol, dünyanın en tehlikeli yolları, korkunç yollar vb. sorularınızın cevapları bu yazıda sizlerle.

Nefes Kesen Dünyanın En Tehlikeli 14 Yolu
+ - 0

Hız trenine binmiş, bungee jumping yapmış veya bu tarz heyecan ile korku duygularını aynı anda yaşatacak şeyler yapmış herkes ”yüreğin ağza gelmesi” terimini en azından bir kere kullanmıştır. Fakat bu cümbüş, kilometrelerce yüksekliğe sahip bir derinliğin, uçsuz bucaksız bir çölün, suyun üzerine veya suyun altına inşa edilmiş olan Nefes Kesen Dünyanın En Tehlikeli 14 Yolu nun yanında gerçekten hiçbir şey.

Bu arada bu yolları yerinde görüp deneyimlemek için dünyayı gezmenin yolları yazısına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Önerilen Yazı
Yaay Takipçi Arttırma – Nasıl Takipçi Arttırılır?

Sizinle dünyada hayal edilmeyecek yerlere inşa edilmiş Nefes Kesen Dünyanın En Tehlikeli 14 Yolu nu paylaşıyoruz. Gerçekten korkunçlar!

14Guoliang Tüneli, Çin

Guoliang Tüneli

Guolian Tüneli 1.2 kilometre uzunluğundadır ve sıradağların içine aynı ismi taşıyan köye gitmek için inşa edilmiştir. 1970’li yıllarda bu tüneli köy sakinleri yaptı ve içindeki ”pencereler” yalnızca el aleti kullanılarak yapıldı. Tünelin genişliği yaklaşık olarak 4 metre, bu sebeple sürücüler inanılmaz dikkatli olmak zorundalar.


13Maeklong Demiryolu Marketi, Tayland

Maeklong Demiryolu

İlk bakışta Maeklong Marketi sadece binlerce tay marketi barındıran normal bir market izlenimi veriyor, ta ki market stantlarının tam içinden geçen bir tren korna sesini duyana kadar. Satıcılar saatte takribi 15 km hızla hareket eden trene yol açmak için mallarını geri çeker ve çadırlarını birkaç saniyeliğine katlar.


12Yungas Yolu, Bolivya

Yungas Yolu

Yungas Yolu, Bolivya kentlerinden olan La Paz ve Coroico kentlerini bağlar. Deniz seviyesin üzerine kurulmuş 3,300’den 360 metre yüksekliğe doğru azalan yol birçok kavisten oluşur. Yolun dar olmasına rağmen, kamyonlar bile birbirlerini sollamayı beceriyor. Fakat, içlerinden biri çoğunlukla hızını düşürerek geride kalmak zorunda oluyor.


11Eyre Otoyolu, Avustralya

Eyre Otoyolu

Otobana baktığınızda, bunun neresi tehlikeli canım diyebilirsiniz. Fakat, 1,600 km boyunca uzanan sehirden uzak bu Avustralya otoyolu üzerinde olan kazaların sayısı bir hayli fazla. Nedeni ise basit: manzara tek düze olduğu için sürücüler araç kullanırken kolaylıkla uykuya dalabiliyor.


10”Nose of the Devil” Demiryolu, Ekvator

Nose Of The Devil Demiryolu

”Nose of the Devil” demiryolu rakımı 800 metre olan aynı adlı bir kaya üzerine inşa edilmiştir. Son zamanlara kadar, turistlerin burada faaliyet gösteren vagonlar üzerinde dolaşmalarına izin veriliyordu fakat şuan bu yasaklanmış durumda.


9Pamban Demiryolu Köprüsü, Hindistan

Pamban Demiryolu Köprüsü

Pamban Köprüsü, aynı ismi taşıyan ada ile Hindistana ait anakarayı bağlar. 1964 senesinde, köprü Palk Strait’in güçlü rüzgarları tarafından parçalandı. Bu sebeptendir ki şimdi rüzgar ne zaman saatte 55 km hızını aşsa trenler olası tehlike karşısında uyarı sinyali almakta.


Önerilen Yazı
Türk Telekom’un Yerli Sosyal Medya Uygulaması Yaay

8Karakoram Otoyolu, Pakistan — Çin

Karakoram Otoyolu

1,300 kilometre uzunluğundaki Karakoram Otoyolu, dünyanın en yüksek rakımlı uluslararası otoyolu olarak bilinir. Bölümlerinden birinin rakımı 4,600 metreden daha yüksektir. Yazın yağan muson yağmurları genellikle yolu yıkar ve heyelana sebep olur. Kışın ise otoban hava koşulları ve olası çığ durumuna karşı kapalıdır.


7Passage du Gois, Fransa

Passage Du Gois

Bu meşhur yol, Noirmoutier adası ile anakara Fransa’yı bağlar. Fakat akıntı sırasında, yol 4 metre bir su katmanı ile tamamen kaplıdır ve yol sürücülere gün içinde sadece iki kere açıktır.


6Leh-Manali Otoyolu, Hindistan

Leh Manali Otoyolu

Leh-Manali Otobanı, 4’ten 5 kilometreye çıkan bir yükseltiye sahip birçok yüksek dağ geçidi içinde faaliyet göstermektedir. Yol akıl almaz derecede dardır ama bu lokal sürücüleri hız yapmaktan alıkoymuyor.


5Tianmen Dağ Yolu, Çin

Tianmen Dağ Yolu

99 virajlı 11 kilometre uzunluğundaki yol Budist tapınağının bulunduğu Tianmen Dağının zirvesine çıkmaktadır. Bazı kısımlarda, iki şerit arasındaki mesafe 200 metreden azdır bu nedenle sürücülerin, normalden fazla, dikkatli olması gerekmektedir.


4Salar de Uyuni içindeki yol, Bolivya

Salar De Uyuni İçindeki Yol

Kurumuş Salar de Uyuni içinde yer alan otoban, 3,650 metre bir yükseltide deniz seviyesi üstünde yer alır. Yerel manzara o kadar alışılmadıktır ki, içinde kaybolmak çok olasıdır ve cep telefonları burada bir işe yaramaz. Tur grubu ile buraya gitmek güvenli olsa da, özellikle geceleri derece -30’a düştüğünden dolayı buraya yalnız gitmekten uzak durmalısınız.


3Skippers Kanyon’u içindeki yol, Yeni Zelanda

Skippers Kanyonu

Sayısız boşluk ve uçurumlar, dik yokuşlar, asma köprüler ve yolun darlığı Skippers Kanyon’undan geçerken karşılaşacağınız süprizlerin bir kısmını oluşturuyor. Yerel araba kiralama acentaları dahi bu yolu keşfetmeye giden kişilere sigorta sağlamamakta.


2The James W. Dalton Otoyolu, Alaska, ABD

The James W. Dalton Otoyolu

Bu 666 kilometrelik otobanın sadece 175 kilometresi zift ile kaplı ve sürücü yolun geri kalanını çakıllı olarak sürmeli. Yol üzerinde sadece 3 yerleşke, 3 benzinlik ve sadece 1 tane sağlık merkezi bulunmakta. Yerel polis güçleri, bu yola giren herkesin Alaskanın güçlü koşullarında hayatta kalabilmesi için gerekli görülen her şeyi kontrol etmekte.


1“Train to the Clouds,” Arjantin

Train To The Clouds

217 kilometrelik demiryolu yolculuğu süresi boyunca, tren 21 tünelden, 42 köprü ve viyadükten, 2 virajdan, ve 2 zikzaktan geçer. Bu romantik isim, yükseltisi sayesinde verilmiştir. Tren bazen o kadar yüksekten geçer ki bulutların içinden geçmek zorunda kalır.


Bu nefes kesen dünyanın en tehlikeli 14 yolundan sizi en çok etkileyen hangisi oldu. Görüşlerinizi aşağıda bulunan yorum kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.


Bunun gibi sizi heyecanlandıracak yazılar, testler ve daha bir çok konuda ipuçlarını kaçırmak istemiyorsanız Bu Neymiş?‘te kalmaya devam edin. Yazılar, testler, listeler ve daha bir çok içerik Bu Neymiş?‘te!

Yorum Yap